Winkel    Direct naar DVD voor thuis bestellen.

 

Download flyer

Echte verandering verwezenlijken met boeren verstand

We kennen het allemaal. Het besef dat het anders moet. Vaak blijft het daarbij. Moed en waarachtigheid maken het realiseerbaar. Remeker-kaas makers Jan Dirk en Irene van de Voort hebben hun drang om het over een ander boeg te gooien omgezet in werkelijkheid en laten op inspirerende wijze zien wat er allemaal nodig is om het verschil te maken.

Na eindeloos uithouden, stopten ze met doorgaan. Doorgaans krijgen koeien antibiotica en inentingen, maar daar worden ze niet beter van. Niet echt, het blijft symptoombestrijding. Hoe dan wel? Niemand wist wat er gaat gebeuren als je met antibiotica stopt. Het werd zonder die middelen al snel duidelijk dat de koeien helemaal niet in balans waren. Maar hoe herstel je die balans? Hoe krijg je zonder kunstgrepen de koe, het gras en de grond weer gezond?

Staan voor je zaak en vertrouwen op je ruggengraat en elkaar. Het durven niet te weten en je laten leiden door de wijsheid in de natuur. Heel goed waarnemen en contact leggen met wat er werkelijk gebeurt. Experimenteren en innoveren, dus veel vallen en opstaan. Dat en veel meer bleek nodig om de weg terug te vinden naar ecologische balans en natuurlijke duurzaamheid.

 

De natuur levert
Jerseys&kruidenHet resultaat: het werkt. Onverwachte ontdekkingen en verrassende ervaringen leiden tot een totaal andere kijk en unieke innovaties en toepassingen in bedrijf. De boeren, de koeien, de hoorns, de grond, de mest en alle andere elementen van de oorspronkelijke kringloop staan weer in een betekenisvol verband met elkaar. En dat werkt wel even anders. Die vernieuwde praktijk resulteert in een rauwmelkse kaas met natuurkorst die vele prijzen won en bij toprestaurants op de kaart staat. Allemaal zeer economisch en sociaal rendabel ook. De film gaat over veranderen en dat is niet af. Want het leerproces gaat gewoon door en de boerderij ontwikkelt zich verder waar de film stopt.


Praktische metafoor die je wakker schudt

IJD&DameAan het werk van Irene en Jan Dirk wordt indringend zichtbaar wat de impact is van dit proces. Doe er je voordeel mee. Dansen met Gehoornde Dames is een prikkelend verslag dat je wakker schudt en aanspreekt op waar je eigen plannen zijn blijven liggen. Je omgeving verandert immers pas als je zelf ergens anders gaat staan. Geniet van het verhaal van een ander om jezelf te motiveren. Met vertrouwen je angsten wegslikken en tegenslag benutten als motivatie om verder te gaan. Want als je niet achter je eigen natuur staat, wie doet het dan wel? Verbaas je, amuseer je en laat je inspireren door een bemoedigend voorbeeld uit de praktijk dat op veel terreinen toepasbaar is. Filmmaker Onno Gerritse neemt je als een bekwaam vakman bij de hand.

 

Winkel         Direct naar DVD voor thuis bestellen.

Complete aanbod    Naar het hele assortiment.